ASO SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNDE EĞİTİM ALANLAR MESLEKLERİNDE BİR ADIM ÖNE ÇIKIYOR

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarından oluşan 12 kişilik 3 farklı grup 7 Ekim 2019-25 Ekim 2019 tarihleri arasında ASO Sürekli Eğitim Merkezinde Temel Seviye Hidrolik ve Pnömatik kursuna katıldı.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanlarına; mesleki alanda bir adım öne çıkabilmeleri için ASO Sürekli Eğitim Merkezinin 300 m² kullanım alanına sahip Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Atölyesinde Temel Seviye Hidrolik ve Pnömatik Eğitimi, Uzman Eğitimci Atalay Çiçek tarafından teorik ve uygulamalı olarak verildi. 

Hidrolik ve Pnömatik alanında temel bilgi ve beceri kazanan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanları Hidrolik ve Pnömatik sistemin temel yapısı, mantığı ve çalışma kuralları; devre elemanlarının ve sembollerinin görevi; devre şemalarının çizimi, analizi ve kurulması konularında eğitim aldı. 

Çeşitli projeler yaparak konuları pekiştiren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu çalışanları Hidrolik ve Pnömatik devreler oluşturarak sonuçları analiz ettiler ve sistemi çalıştırdılar. 

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Gazi Fişek Fabrikası Müdürlüğünden eğitime katılan Makina Mühendisi Çağdaş Musaoğlu ASO Sürekli Eğitim Merkezi ile ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Hem sanayinin içinde olması hem de uygulamalı eğitim imkânı sunması açısından beklentimin üzerinde bir eğitim merkezi ile karşılaştım. Böyle bir eğitim merkezinin ülkemize kazandırılmış olmasından memnuniyet duydum. Fabrikamızda çok fazla Hidrolik Pnömatik sistem var. Arıza konusunda müdahalelerimiz ve malzeme alımlarımız oluyor. Burada aldığım eğitimle fabrikamızdaki uygulama ve almış olduğumuz malzemeler konusunda önemli bir farkındalık kazandığımı düşünüyorum. Devrelerle ilgili öğrendiklerimizi uygulamalarla tatbik ettik. Çeşitli projeler yaparak konuları pekiştirdik. Şu an arızalara müdahale etme konusunda kendimi daha bilinçli hissediyorum” dedi. 

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Barut Fabrikası Müdürlüğünden eğitime katılan Elektrik Elektronik Mühendisi Ebru EROL ise aldığı eğitimi şöyle değerlendirdi: “3 yıldır Bakım Onarım Biriminde çalışıyorum. Elektrikçi olduğum için Pnömatik bana daha yakın geldi. Hidrolik nedir hiç bilmiyordum. Aldığımız uygulamalı eğitimlerle devreler oluşturduk, devre okuma alıştırmaları yaparak bilgilerimizi pekiştirdik. Şu anda kendimi aydınlanmış hissediyorum. Fabrikaya gittiğimde her şeyi tanıyabilir, mantığı anlayabilirim. ASO Sürekli Eğitim Merkezi atölyelerde sunduğu uygulama imkânıyla bilgisayar laboratuvarı, atölye ve derslikleriyle mesleki ve teknik eğitim için düşünülmüş güzel bir merkez. ”